Dokumentation från webbinarium

Rapporten ”Samhällsekonomisk analys i miljömålsarbetet – en guide för länen” presenterades på ett webbinarium 11 oktober 2024. Nu kan du ta del av inspelning och dokumentation från mötet.

 

 

Mötets innehåll:

  • Presentation av rapporten med intensionen är att göra dig engagerad och nyfiken på hur din kunskap och ditt regionala perspektiv är viktig i de samhällsekonomiska analyser som vi på länsstyrelserna kan och bör stöta på i vårt arbete. Birgit Nielsen, RUS arbetsgrupp, Länsstyrelsen Västra Götaland.
    Ta del av Birgit Nielsens presentation
  • Reflektioner över vikten att ta höjd för de globala hållbarhetsmålen med exempel på diskonteringsräntan betydelse för kommande generationer, liksom hantering av risker och osäkerheter i klimatsystemet. Göran Finnveden, professor vid KTH, Institutionen för hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik.
    Ta del av Göran Finnvedens presentation 
  • Reflektioner över behovet att synliggöra värdet ekosystemtjänster och kunna förmedla att biologisk mångfald inte är något särintresse för naturvården. Thomas Hahn, docent vid Stockholm Resilience Centre, samhällsvetenskaplig miljöforskning/ekologisk ekonomi.
    Ta del av Thomas Hahns presentation
  • Frågor och diskussion
    Ta del av frågor och tips som kom i chatten under mötet

 

Läs rapporten ”Samhällsekonomisk analys i miljömålsarbetet”